تهران گردی

تور تهران گردی

تهرانبرخلاف تمام شلوغی و همهمه ای که در خود دارد در زیر پوست این شهر پر هیاهو دیدنی های زیبایی وجود دارد که می توان از دیدن آن لذت برد و دور از شلوغی و سرعت، اندکی آرام گرفت و لذت برد، لذت برد از تاریخ و فرهنگ و زیبایی هایی خیره کننده…
در این مطلب توریسم فیلم چند جای دیدنی تهران را انتخاب کرده است که در سفری کوتاه هرچند مختصر با آن ها آشنا شویم، قطعا این مطالب همه آن چیزی نیست که می توان در مورد هر کدام از این دیدنی ها گفت اما می تواند باب آشنایی شما عزیزان با جاذبه های شهر تهران باشد. با ما همراه شوید.

 

موزه خزانه ملی تهران

در ادامه مطالب به کجا سفر کنیم،در تهران گردی، ابتدا توریسم فیلم شما گردشگر عزیز را با موزه جواهرات ملی ایران آشنا می کند، از آنجا که این موزه یکی از گرانبهاترین گنجینه های جواهر در دنیاست، دیدن آن بسیار شگفت انگیز خواهد بود و بازدید از این گنجینه بی سابقه را به شما توصیه می کنیم.
موزه جواهرات ملی ایران در خزانه‌ی بانک مرکزی قرار دارد و به صورت موزه نیز استفاده می‌شود. این خزانه و موزه در ساختمان بانک مرکزی ایران در خیابان فردوسی تهران قرار دارد.

موزه جواهرات

در جستجوی تاریخچه موزه جواهرات، گویا تاريخچه جواهرات ايران از زمان سلاطين صفوی آغاز می‌شود.هر چند که تا قبل از دوران صفويه، اقلامی از جواهرات در خزانه دولتی وجود داشته است ولی پادشاهان صفوی شروع به جمع‌آوری جواهر نفیس و گوهرهای گرانبها نموده است. آمده است که کارشناسان دولت صفوی جواهرات را از بازارهای هند، عثمانی و کشورهای اروپايی مانند فرانسه و ايتاليا خريداری کرده و به اصفهان، پايتخت حکومت می‌آورده‌اند. در موزه جواهرات بسیاری از جواهرات سلطنتی ایران از دوره‌ی صفوی، دوره افشار، قاجار و پهلوی در این موزه به نمایش گذاشته شده ‌است.

از جمله این جواهرات پر ارزش می توان به:

الماس دریای نور

 

جقه نادری

تاج فرح پهلوی

تاج کیانی

کره جواهر نشان

تخت طاووس قاجاری

و تخت نادری اشاره کرد.


برای دانستن ارزش این موزه باید گفت که مجموعه جواهرات ملی ايران از لحاظ ارزش هنری، تاريخی و منحصر به فرد بودن، در شرايطی است که حتی خبره ترین کارشناسان و ارزيابان جهان هم نتوانسته‌اند ارزش واقعی يا تقريبی آن را محاسبه کنند.

کاخ گلستان

در تهران گردی توریسم فیلم به خیابان ۱۵ خرداد می رویم و قدم به تهران قدیم می گذاریم. مسیر سنگفرش شده را طی می کنیم و خودمان را جلوی در مجموعه جهانی کاخ گلستان می یابیم کاخ گلستان نامی است که در میان جاذبه های تهران می درخشد و در فهرست میراث فرهنگی یونسکو نیز جای دارد. بیشتر مردم این مجموعه را اثری از دوره قاجار می دانند؛ اما تاریخ آن به سال های بسیار دورتر باز می گردد. کاخ گلستان با قدمتی بیش از ۴۴۰ سال یکی از منحصر به فردترین مجموعه‌های تاریخی ایران به شمار می رود و با زیبایی هایش دل از هر بیننده ای می برد.


قدمت کاخ گلستان به زمان سلطنت شاه طهماسب اول صفوی بازمی‌گردد و از چند کاخ و عمارت جداگانه تشکیل شده که مهمترین آنها در زمان قاجاریه ساخته شده و به عنوان محل سکونت شاهان قاجار مورد استفاده بوده است.

کاخ گلستان مسکن پادشاهانی چون آغا محمد‌خان قاجار، فتحعلیشاه قاجار، ناصرالدین‌شاه قاجار و مظفرالدین شاه قاجار بوده و دیگر پادشاهان قاجار و پهلوی بیشتر اوقات در سایر کاخ‌ های واقع در تهران اقامت داشته‌‌اند. کاخ گلستان در سی و هفتمین اجلاس سالانه‌ی کمیته‌ی میراث جهانی سازمان یونسکو در پنوم پن، پایتخت کامبوج، در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.
گویا به دلیل قرار گرفتن این مجموعه در باغ یا گلستان و وجود باغچه ها و خیابان‌ های دراز با درختان چنار و سرو نامش را گلستان گذاشته اند. البته این تنها یک حدس است و هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد.

موزه های کاخ گلستان

با وجود آنکه امروزه به دلیل ساخت و سازهای شهری و تخریب بناهای مختلف از وسعت مجموعه گلستان کاسته شده است؛ اما باز هم ساختمان های متعددی را می توانید در آن ببینید؛ بناهایی که موزه های جالب توجهی به شمار می روند. در ادامه به صورت اجمالی نگاهی به چند قسمت از این کاخ خواهیم داشت:

محوطه عمومی کاخ


در کاخ گلستان فضای مجموعه با درختان سر به فلک کشیده و استخر و فواره ها محیطی متفاوت را می آفریند. از کاشی کاری های رنگارنگ گرفته تا رقص آب در استخر و تک تک گذرگاه ها، همه و همه می توانند توجه شما را به خود جلب کنند. گشت و گذار در این محوطه خود لذت بصری خاصی خواهد داشت

شمس العماره


در بازدید از کاخ در ابتدا شما را به دیدن نماد دیرین تهران دعوت می کنیم، شمس العماره: ساختمانی که پیش از ساخته شدن سردر باغ ملی، نماد پایتخت به شمار می رفت و هنوز هم به عنوان یکی از نمادهای تهران قدیم شناخته می شود.

سردر باغ ملی تهران

سر در باغ ملی تهران بنایی مرتفع و جالب توجه که به عنوان یکی از شاخص‌ترین بناهای کاخ گلستان است. ساخت این ساختمان از فرنگ‌گردی های ناصرالدین شاه نشات می گیرد.

 

ایوان تخت مرمر


این کاخ زیبا در سال ۱۲۲۱هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد که از مرغوبترین سنگ مرمر معادن یزد در اصفهان حجاری شده و به شکل سکویی دیواره دار بلند در وسط ایوان قرار گرفته است. طراحی تخت مرمر توسط استاد میرزا بابای شیرازی نقاشباشی دربار قاجار انجام گرفته است و این تخت از ۶۵ قطعه مرمر بزرگ و کوچک تشکیل شده است.
فتحعلی شاه به سبب دشواری جابجایی تخت طاووس، دستور داد تختی بسازند که همیشه در وسط ایوان قرار داشته باشد. این تخت به تخت سلیمانی نیز مشهور شد.
کاربرد ان به عنوان جایگاهی بود که پادشاهان قاجار در این مکان به مراسم سلام می‌نشستند و طبقات مختلف مردم را در مواقع خاص بار عام می‌دادند .

تالار عاج


این تالار در زمان ناصرالدین شاه، هدایای پادشاهان دولت‌های خارجی نگهداری می‌شد و در زمان پهلوی محل پذیرایی و برپایی مهمانیهای رسمی دربار بود. در این تالاردو عاج بزرگ فیل قرار داده شده است که می‌تواند توجیهی بر نام تالار عاج باشد. نام دیگر آین تالار «سفره خانه» است، آج در ترکی به معنای گرسنه است ودر هیچ جای ساخت این تالار عاج به کار نرفته است.

تالار ظروف

تالار ظروف بخشی است که در سال ۱۳۴۴ خورشیدی بر روی بقایای عمارات قاجاری ساخته شد و در آن برخی از هدایای سلاطين اروپایی به شاهان قاجار به نمایش درآمدند.
این بنا در شمال باغ گلستان واقع شده است.
در گشت و گذار در زیبایی های تهران شاید یکی از دلپذیرترین مکان ها، بازار تجریش باشد، توریسم فیلم با شما گذاری خواهد داشت به این بازار سرزنده و پرهیاهو…

بازار تجریش


بازار تجریش تهران بازاری سرپوشیده در میدان تجریش است که در جوار حرم امام زاده صالح قرار گرفته است. این بازار که در منطقه شمیرانات تهران واقع شده است، از یک سمت به تکیه مشهور تجریش و امامزاده صالح و از سوی دیگر به میدان قدس و میدان تجریش وصل است و دو محله قدیمی سرپل و تجریش را به هم می رساند.

بازاری که در آن می توان کالاهای متنوع، خوراکی های تازه و خوشمزه و گاهی عجیب، صنایع دستی مختلف را خرید؛ جایی که بسیاری از گردشگران از آن به عنوان مکانی نوستالژیک یاد می کنند و در اولین فرصت دوباره به آن سر می زنند. ین بازار که در واقع خلاصه ای از بازار بزرگ تهران است‌، به صورت سرپوشیده است. این بازار به تازگی بازسازی شده است.

کاخ سعدآباد

پادشاهان خوش گذران قاجاری به علت خوش آب هوا بودن کوهپایه های توچال و سرسبزی دره دربند این منطقه را انتخاب کردند تا در آن اقامتگاهی مجلل را بنا نهند این کاخ بنا شد تا در زمان قاجار به محل استقرار و سکونت تابستانی شاهان این سلسله تبدیل شود. قدمت قدیمی ترین بنای موجود در این مجموعه به دوران سلطنت احمد شاه قاجار باز می گردد.


پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف سعدآباد توسط خاندان اکبری، این مجموعه دستخوش تغییراتی شد و پس از گسترش به اقامتگاه تابستانی رضاخان اختصاص پیدا کرد. در جای جای این پهنه و در کنار خرده بناهای به جا مانده از قاجارها، سازه های جدیدی شکل گرفتند و به مرور ۱۴ کاخ کوچک و بزرگ به سبک های مختلف معماری به وجود آمدند.

حاج آقا رضا رفیع در خاطرات خود می نویسد:” من سعدآباد را از ابوالفتح سردار اعظم- پسر بانو عظمی خواهر ظلل السلطان به مبلغ چهارصد هزارتومان با مهر حاج آقا نورا… و کلباسی برای رضاخان سردار سپه خریداری کردم. سعدآبادی که من آن موقع خریداری کردم به این بزرگی نبود و وسعت آن هشت هزار متر کنار رودخانه با عمارت حالیه ملکه مادر بود. البته بعد از خریداری سعدآباد از سردار اعظم, تپه علی خان والی را از پدر سرتیپ والی به مبلغ هفت هزار تومان خریداری نمودم و این تپه همان تپه ای است که کاخ شهوند را رضا خان بر روی آن بنا کرد و مادر شاهپور عبدالرضا(عصمت دولتشاهی)در آن کاخ می نشست.”

کاخ های سعدآباد

هجده کاخ کوچک و بزرگ از دوره های قاجار و پهلوی در سعدآباد وجود دارند:
۱- کاخ احمدشاهی (در حال مرمت)
۲- کاخ شهوند (کاخ موزه سبز فعلی، محل اقامت تابستانی پهلوی اول)
۳- کاخ سفید (کاخ موزه ملت، محل اقامت تابستانی پهلوی دوم)
۴- کاخ اختصاصی (موزه تاریخ طبیعی سابق در حال حاضر در اختیـار نهاد ریاســت جمهوری)
۵- کاخ اسود (سیاه) موزه هنرهای زیبا فعلی
۶- کاخ شمس (موزه پوشاک سلطنتی)
۷- کاخ اشرف (موزه ظروف سلطنتی)
۸- کاخ غلامرضا (موزه سلاح های دربار)
۹- کاخ ملکه مادر (در اختیـار نهاد ریاســت جمهوری)
۱۰- کاخ احمدرضا (در اختیـار نهاد ریاســت جمهوری)
۱۱- ساختمان عبدالرضا (امور اداری سعدآباد)
۱۲- کاخ بهمن پهلوی پسر غلامرضا (دفتر مدیریت)
۱۳- کاخ شهرام پسر اشرف (موزه نظامی)
۱۴- کاخ فریده دیبا (در اختیـار نهاد ریاســت جمهوری)
۱۵- کاخ قدیم ولیعهد رضا پهلوی (موزه بهزاد)
۱۶- کاخ جدید ولیعهد رضا پهلوی (موزه دفینه سابق و در حال حاضر در اختیار نهاد ریاست جمهوری)
۱۷- کاخ فرحناز و علیرضا فرزندان محمدرضا شاه( موزه خط و کتابت میرعماد)
۱۸- کاخ لیلا

مجموعه نیاوران

همراه با شما با تهران گردی توریسم فیلم به سراغ کاخ نیاوران می رویم، جایی که از مهم‌ترین جاهای دیدنی تهران است، جایی که توریسم فیلم دیدن آن را برای اهالی ذوق و هنر و تاریخ توصیه می کند.


این کاخ در زمان محمدرضا پهلوی به سبکی مدرن جهت سکونت او و خانواده‌اش ساخته شد هرچند که پیشینه کاخ به دوران قاجار باز می‌گردد چرا که در ابتدا این کاخ بناهایی ییلاقی برای پادشاهان قاجار بوده اما بعدها برخی از بناهای کوچک باغ نیاوران تخریب شد و کاخ نیاوران در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و تا واپسین ساعات خروج خانواده پهلوی از کشور محل اصلی سکونت محمدرضا پهلوی و خانواده وی بود.


مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در باغ بزرگی به مساحت حدود ۱۱ هکتار در شمال تهران قرار دارد که از زیبایی و جذابیت طبیعی و تاریخی فراوانی هم برخوردار می باشد. بناهای این مجموعه متعلق به دوره‌های قاجار و پهلوی هستند.

شاهان قاجار اولین سلسه‌ای بودند که این مکان خوش آب و هوا را برای اقامت ییلاقی‌شان برگزیدند. فتحعلی شاه قاجار بود که برای تفریحات تابستانی خود دستور داد تا در منطقه‌ای خوش آب و هوا، خارج از شهر تهران، باغی مصفا بسازند. رجه تسمیه نام این کاخ و منطقه نیاوران آن است که این باغ، درکنار روستایی که «گُرده وی» یا «گُرده به» خوانده می شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود، آن را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی شاه که در جای نیزار ایجاد شد را «نی آوران» نامیدند که بعدها به نام «نیاوران» مشهور شد.

محمدشاه نیز در همین باغ، ساختمان کوچکی را بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه «کاخ صاحبقرانیه» را در این باغ ساخت. کوشک احمدشاهی، آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شده است. سرانجام در زمان حکومت پهلوی دوم، برخی از بناهای کوچک این باغ تخریب شد و کاخ نیاوران با سبکی مدرن جهت سکونت وی و خانواده اش ساخته شد. اگر به دیدن این کاخ بروید خواهید دید که امروزه محوطه‌ی کاخ شامل:
کاخ اختصاصی نیاوران
کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه
کوشک احمدشاهی
موزه جهان‌نما
کتابخانه اختصاصی
موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران
و باغ کتیبه‌ها است. امیدواریم که از دیدن این بخش زیبا از تاریخ لذت ببرید.

موزه آبگینه تهران

در انتهای سفر تهران گردی توریسم فیلم به موزه آبگینه می رسیم، جایی که موزه تخصصی شیشه و سفال است. این موزه هم یکی از مکان های دیدنی تهران است که دیدن آن خالی از لطف نیست و برای هنردوستان جذاب و دیدنی است، در توریسم فیلم با شما همراه می شویم تا با این موزه بیشتر آشنا شویم:

ساختمان موزه

ساختمان موزه در باغی به وسعت بالغ بر ۷ هزار مترمربع قرار دارد که در دو طبقه و ۵ تالار ساخته شده است‌. طبقه اول شامل تالار ۱ و ۲ است و تالارهای دیگر هم در طبقه دوم این کاخ قرار دارند.
ساختمان موزه آبگينه به خودي خود مي‌تواند براي علاقه‌مندان ديدني باشد. این مجموعه از سال ۱۳۳۰ شمسی خانه و محل کار قوام‌السلطنه بود.


قوام السلطنه، اواخر دوران قاجار و زماني که نخست وزير احمد شاه بود، دستور داد در يکي از بهترين نقاط تهران براي او خانه اي بسازند احمد قوام، ملقب به قوام السلطنه از پرنفوذ ترين سياستمداران ايراني در دوران سلطنت قاجار و پهلوي بود که سه بار در دوران قاجار و دو بار در دوران پهلوي به نخست وزيري رسيد، ۱۴ بار به عنوان وزير امور داخلي انتخاب شد، ۴ بار پست وزارت امور خارجه به او تفويض شد و علاوه بر اين ۴ بار وزير امور ماليه ، ۲ بار وزير جنگ و يک بار وزير عدليه بود.


بعد از آن این ساختمان به مدت هفت سال در اختیار سفارت مصر قرار گرفت. و سپس، به ترتیب سفارت افغانستان، بانک بازرگانی و در سال ۱۳۵۵ با همکاری مهندسان ایرانی و اتریشی تغییرات آن شروع شد. طرح ‌های در و پنجره‌های نفیس که بسیار خوب نگهداری شده‌اند، یادآور معماری عصر سلجوقی است.
از بارزترين ويژگي هاي طراحي داخلي موزه آبگينه بايد به طراحي منحصر به فرد ويترين ها و ايده هاي ابتکاري که هولاين، طراح اتریشی آن، در اين زمينه به کار گرفته اشاره کرد. ويترين هايي که گاه با الهام از ستون هاي تخت جمشيد، گاه با الهام از کاخ تچر داريوش هخامنشي و گاه با الهام از کعبه زرتشت در نقش رستم طراحي شده اند و در نوع خود بي نظير و منحصر به فرد هستند. تزیینات بنا شامل منبت کاری چهارچوب درها و پله‌ها است و آجر کاری نما که در ۵۰ نوع است‌.

اشیای موزه

در ادامه به اشیایی می پردازیم که در این موزه نگهداری می شود: قدیمی‌ترین شیشه‌های این موزه، لوله‌های شیشه‌ای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است. شیشه‌ها و سفال‌های طبقه اول نیز مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ است که قدیمی‌ترین سفال دست‌ساز از دوران اشکانی بدست آمده است. تالار صدف به علت شباهت شکل آن به صدف نیمه باز به این نام خوانده می‌شود و شامل انواع سفال‌های قرن سوم و چهارم شهر نیشابور است.
تالار چهارم زرین نام دارد که به خاطر ظروف زرین‌فام که از دوران سلجوقی به جا مانده چنین نامی گرفته است و شامل ظروفی است که دور تا دور با خط نسخ و نستعلیق تزیین شده ‌است. هم‌چنین چهره‌های مغولی روی این ظروف خود نمایی می‌ کنند که با توجه به شهر محل پیدایش، نقوش آن‌ها فرق می‌کند. تالار پنج که لاجورد نام دارد به خاطر لعاب‌های یک رنگ فیروزه به این نام خوانده می‌شود، و از قرن هفتم و هشتم به جا مانده است.


با نزدیک شدن به دوران صفویه، اشیا مصرفی‌تر می‌شود. تزیینات این بخش شامل گلاب پاش و صراحی است. هم‌چنین میزی که از دوران قاجار به جا مانده با لعاب هفت رنگ و مزین به نقش چهره‌های شخصیت‌های شاهنامه است که نام هر شخص بالای چهره نوشته شده است.

توریسم فیلم امیدوار است که از این تهرانگردی لذت برده باشید و این مطالب بهانه ای برای آشنایی شما عزیزان با مکان های دیدنی شهر تهران باشد.

دیدگاهی بگذارید

توریسم فیلم

پاسخ به نیازهای ویدئویی گردشگران

آسوده خاطر سفر کنید

خدمت اصلی ما مستند سازی ویدیویی سفر شما در حوزه گردشگری است. خدمتی خلاقانه که در سفرتان به درخواست شما همراهتان می‌شویم و دورادور لحظات سفر شما را ثبت می‌کنیم، برنامه‌های خلاقانه‌ای برای جذابیت بیشتر فیلم شما خواهیم داشت که در انتهای سفر، فیلم مستند و عکس‌های خاطره انگیز سفرتان را تحویل خواهید گرفت.

همه‌ی گردشگرانی که انفرادی یا گروهی به ایران سفر می‌کنند و یا گردشگرانی که از ایران قصد سفر به هر کشوری را دارند می‌توانند مستند سازی سفرشان را به ما بسپارند:

برگزارکنندگان تورهای گردشگری

گروه گردشگران تجاری

گردشگران انفرادی

گردشگران گروهی در هر زمینه گردشگری

و سفرهای ویژه از جمله سفر ماه عسل و …)

منتظرتان هستیم

شماره تماس: 09123353350

021-44272913